mijn Landseer Lonne

Landseer?

familie

Lonnes vrienden

rauw voer

dagboek 2010

2009

2008

2007

Bommel

links

GASTENBOEK

DAGBOEK  2010
 
chronologisch overzicht, aflopend in tijd
 
__________________________________________________________________________
 
20 augustus 2010
 
Lonne is 6 jaar
 
 
Wil je weten hoe ze haar verjaardag heeft gevierd? Kijk dan op haar BLOG.
Vanaf nu gaat Lonnes dagboek daar verder
 
 
30 juli 2010
 
Een fijne middag was het met Olaf en Megan. Lekker struinen langs de waterkant
in de Vlietlanden en zwemmen natuurlijk. 
 
 
En Megan weet voortreffelijk waar dooie vissen op de kant liggen te rotten, daar gaat ze dan in liggen rollen. Gelukkig heeft Lonne alleen belangstelling voor levende beesten en ging dus achter de eenden aan. 
 
En thuis lekker slapen in de schaduw 
 
 
 
22 juli 2010
 
 
Als het zo warm is blijft Lonne zo lang mogelijk buiten,
ook als het helemaal donker is.
Veilig tussen de tafel en de stoel van de baas.
 
20 juli 2010
 
Vandaag weer zo'n warme dag. Lonne had het niet naar haar zin. Als we naar bos of zwemwater willen moeten we eerst een autoritje maken en dat was vandaag niet te doen, zo heet als het in de auto was. Voordat de airco alle hitte heeft verdreven waren Lon en ik vast al flauw gevallen!
Dus even in de buurt de behoefte doen en vlug weer naar huis. In de koele gang voelt Lonne zich nog het beste. En dan, als de zon weg is, verzint de baas een leuk spelletje. De tuinslang onder iets vastzetten en de waterstraal lekker laten lopen. Lonne blijft happen! Hier een filmpje.
 
 
17 juli 2010
 
Vakantietijd - Kleinkinderdertijd. Gister een dag de kleinzoons op bezoek. Dat is altijd genieten, zeker voor Lonne want die krijgt dan extra aandacht. De oudste kleinzoon doet altijd opzoekspelletjes met haar. Samen hebben ze daar veel lol in. En dan zijn er Lonne's piepspeeltjes en ballen. Van een doos werd een "ridderhelm" gemaakt en dat vond Lonne maar raar. 
 
  Wie ben jij?
 
Lon heeft zo'n dag geen tijd om te slapen. Als iedereen weer naar huis gaat is ze helemaal uitgeput.
 
 
14 juli 2010
 
Vandaag zijn alle warmte records gebroken. In de tuin was het 31 graden in de schaduw. De hele dag zijn we binnen geweest. Erg is dat. Iedereen zegt: wat hebben we een mooie zomer, maar dan denk ik aan fijn in de zon zitten, of een eind wandelen, of in de tuin werken. Maar dat kan allemaal niet, omdat het t heet is.
Dan was er ook nog een weer alarm, aan het eind van de middag zou het noodweer worden. Helemaal niets van gemerkt. En donderklapje en wat stevige regen en dat was het. Om 20 uur scheen de zon weer. Kom op Lon, naar het meer. Wat heeft ze genoten. Alle overtollige energie ging eruit, achter de bal aan zwemmen en daarna lekker hollen.
Maar na een half uur moesten we toch snel naar huis, want dit kwam eraan!
 
 
10 juli 2010
 
H, h, vanavond eindelijk een flinke regenbui. Na weer een bloehete dag. Lonne is iedere dag nat. Of we gaan zwemmen of ze speelt met water uit de tuinslang. Ik hoop dat ze morgen een hele dag droog blijft, want haar vacht gaat een beetje ruiken. Lonne zal het niet geweldig vinden, maar ze moet toch echt eens flink geborsteld en gekamt worden.
Vanmorgen heeft ze heerlijk gezwommen, kijk maar HIER en daarna wilde ze natuurlijk ook even op het gras met de bal SPELEN.
 
1 juli 2010
 
Wat is het heet! Vandaag was het 26 C. Dat vindt Lonne niet leuk en de baas eigenlijk ook niet. En dat is nu al meer dan tien dagen aan de gang. We gaan (bijna) iedere dag naar het meer, daar kan Lonne zwemmen en afkoelen.  
 
  De rest van de dag brengt ze door op de koele tegels in de gang, of helemaal achterin de tuin, waar geen zon is.
 
30 juni 2010
 
Een familielid heeft een hondje aangeschaft. Een Norfolk terrir en die gingen we natuurlijk begroeten. Wat een leuk hondje, een reutje en hij heet Donald.
In mijn beleving een mini, mini beestje, eigenlijk niet echt een HOND. Maar toen we gingen wandelen bleek er meer pit en energie in Donald te zitten dan in mijn kolossale Lonne. We liepen langs een druk vaarwater en Donalds sport was om in de golven te bijten die naar de wal rolden. Desnoods rende hij meters ver met de boot mee, om geen golfje te missen. En dan met een noodvaart weer terug naar de baas.
Lonne bekeek het allemaal en ging haar eigen gang.
 
  Ze schonkt geen aandacht aan Donald, ook niet als die toenadering zocht.
 
 
 
 
De speeltjes van Donald vond ze wel interessant
En ze was heel blij toen ze aan het einde van het bezoek die mooie groene mee naar huis mocht nemen. 
 
20 mei 2010
 
JIPPIE !!!!   Het dieet werkt, Lonne is behoorlijk afgevallen, ze weegt nu 62 kg.
Van februari tot mei is ze dus vier kilo kwijt.  Lonne moest gister naar de dierenarts voor haar anaalklieren en toen kon ze gelijk even op de weegschaal. Ik had al zo'n idee dat het goed zat met haar gewicht, want tijdens het kammen en borstelen dacht ik een beetje ribben te voelen. De dierenarts vindt dat er nog iets meer af kan, 60 kg. is ideaal.
We gaan dus gewoon door met het voer zoals ik dat de afgelopen maanden heb gegeven. De ene dag 800 gram Carnibest light, de andere dag 800 gr. pens. Soms wil ze meer, dan krijgt ze dat. Soms vraagt ze niet om eten en dan krijgt ze niets. Ze krijgt wel veel botten. Bij mij om de hoek is een heel aardige slager die altijd grote botten voor Lonne bewaart. Echt joekels, een koeienknie, of stuk dijbeen. Daarna is ze doodmoe en heeft zoveel kauwbewegingen gemaakt dat geen trek meer heeft in eten.
 
 
12 mei 2010
 
Zo zonnig als het in april was, zo koud is (tot nu toe) de maand mei. Ik heb mijn winterjas weer uit de kast gehaald. Met Lonne naar de duinen, want daar loop je
 
lekker beschut tegen de koude noorderwind 
en koester ik me in Lonnes hartverwarmende aandacht.
 
 
27 april 2010
 
Wat een prachtig voorjaar beleven we. Een beetje frisse wind, dat hoort erbij, maar iedere dag de zon, dat is een feest! Lonne en ik wandelen veel en lang. In het bos, in de Vlietlanden en gister zijn we naar het strand geweest. Dat was niet zo'n succes. Het waaide behoorlijk en daardoor was het knap fris. Ook de temperatuur van het zeewater viel tegen. Lonne "vroeg" of ik de bal in zee wilde gooien, zoals ze dat gewend is. Ok, maar het is wel koud hoor! Ik geef de bal een zwieper de zee in en Lonne erachter aan. Ze schrok zich dood. Ze trok haar buik op, ging bijna op haar tenen lopen. Ze pikte razendsnel de bal uit zee en had verder geen belangstelling in nog een duik.
Dan is het in je eigen tuin een stuk aangenamer. En dan maakt de baas foto's. Deze vond ik wel leuk.
 
 
 
14 maart 2010
 
Afgelopen vier dagen was er in Birmingham de grote hondenshow Crufts. Ik vind het heerlijk om naar al die verschillende honden te kijken en heb dan ook uren achter de computer gezeten om via internet alles mee te beleven. Meer op mijn HONDENBLOG.   
 
3 maart 2010
 
Eindelijk een dag met zon en aangename temperatuur. Ideaal weer om de tuin op te knappen. Eerst de heg snoeien.
 
 
     fijn dat Lonne behulpzaam is als "hakselaar".   
 
 
 
25 februari 2010
slechts 1 kilo eraf
 
Ruim een maand is Lonne op dieet geweest, dus gingen we hoopvol naar de weegschaal om te kijken hoeveel ze is afgevallen.
Bij de dierenarts is een hele grote weegschaal o.a. geschikt voor paarden. Het is een enorm platvorm bedekt met een soort vilt en omdat de oppervlakte niet wiebelt is het de enige weegschaal waarop mijn lieverd stil wil zitten. Toen ze eenmaal netjes zat gaf het display 66 kilo aan! Dat viel een beetje tegen. We hebben zo ons best gedaan. Het normale voer vervangen door de light-variant en ook nog eens om de andere dag twee ons van haar rantsoen af gehaald. Het voorstel van de dierenarts om Lonne om de dag alleen maar 400 gr. sperziebonen te geven werkte niet. Die bonen kotste ze er midden in de nacht weer uit! Ik had toch gedacht en verwacht dat ze  door mijn manier van lijnen meer gewicht kwijt zou zijn. Nou ja. . . iedere maand n kilo eraf . . . .
 
we gaan stug door
 
 
 
18 februari 2010
 
Gister was de baas jarig. 's-Ochtends veel bezoek en na de wandeling 's-middags weer. Heel veel lekkere dingen op tafel waar ik niet aan mocht komen.
 
 
 
 
 
 
                                                          
 
Al met al, een zeer vermoeiende dag!
 
__________________________________________________
 
 
16 februari 2010
 
Vanmorgen werden we verrast door (weer) een behoorlijk pak sneeuw. Bij de eerste sneeuw deze winter ging Lonne helemaal uit haar dak. Haar neus in de sneeuw steken, hollen en gek doen. Nu reageert ze er niet meer op. Er is zoveel en zo vaak sneeuw gevallen, het is gewoon geworden.  Maar het levert wel weer een mooi plaatje op van mijn knappe meisje!
 
 
 
__________________________________________________
 
 
4 fabruari 2010
 
Lonne is weer helemaal schoon en nog mooier dan ze al was! Twee uur heeft madam in de beauty salon doorgebracht. Toen ik haar bracht wilde ze natuurlijk niet dat ik zonder haar wegging.  Ze wurmde zich uit haar halsband en ze stond weer op straat.  De dame van de hondensalon was niet alleen aardig, maar ook kordaat. Zonder pardon werd de riem een paar keer om Lonnes hals geslagen en voordat ze het wist stond ze binnen.
Ik voelde me wel een beetje schuldig.
 
 
      
 
Lonne in het sop
 
 
Ze was natuurlijk heel blij toen ik haar kwam halen, en ik was heel blij met zo'n schone hond. Zonde om naar het natte bos te gaan, dan wordt ze weer vies. Maar ach, ze zou toch wel graag willen hollen? Dacht ik. Ik was de straat nog niet uitgereden of ze sliep al! Ik ben toen maar direct naar huis gegaan. Even een plasje in het plantsoen en toen slapen! Doodmoe is van  al dat getuttel.Tot ver in de avond heeft ze aan n stuk geslapen. Hier een foto van mijn schone Lonne.
 
     
 
oogverblindend wit is ze nu
 
____________________________________________________________
 
2 febuari 2010
 
Vandaag heb ik voor Lonne een afspraak gemaakt bij de kapper! Het kan zo niet langer, ze moet echt in bad! A.s. donderdag gaat het gebeuren. Ik ben heel benieuwd hoe ze het zal ondergaan. Ze is nog nooit in een hondensalon geweest. Ik blijf er niet bij, ik ga lekker ergens koffie drinken.
Arme Lon.
 
______________________________
 
 
30 januari 2010
 
Vannacht is er een dik pak sneeuw gevallen. Wat was het mooi in het bos.
 
 
____________________________________________________________________
 
21 januari 2010
 
   Lonne heeft een nieuw bed.
 
Al jaren slaapt ze op een dubbelgevouwen dekbed met een hoes erom heen. Lonne was daar heel tevreden mee en ik vond het makkelijk, want het beddengoed kon geregeld in de wasmachine. Maar de laatste tijd, met die kou en vorst, zag ik dat ze zich helemaal oprolde als ze voor de nacht ging slapen. Haar neus lag bijna onder haar staart. Oei, mijn meisje had het koud. Dus heb ik (via internet) een lekker bedje voor haar gekocht. Met opstaande randen tegen de tocht, en een vocht- en koude werende bodem.  Toen het pakket kwam zat ze bij het uitpakken met haar neus er bovenop en zodra het plastic eraf was en het bed op de grond lag ging ze er direct op staan. Snuffel, snuffel, drie keer ronddraaien en daar lag ze. Met een uitdrukking van: Krijg mij hier maar eens af.  Zelfs overdag wil ze er op slapen. Als bescherming tegen de vuile poten heb ik er een handdoek in gelegd. Het bed kan ik de wasmachine, maar voor Lonne had ik natuurlijk de grootste maat nodig en die past echt niet in de machine. Maakt niet uit. Lonne is er heel blij mee, en ik ook.
 
En zo schattig; als ik de handdoek uit haar bed haal om uit te kloppen,
     zie ik dat ze haar kluifjes en andere speeltjes in haar bedje heeft verzameld. . . . .
 
____________________________________________________________________
 
17 januari 2010
 
vechten tegen vuil
 
Het is vreselijk! Ik krijg Lonne niet schoon. Met de dooi veranderen de mooie sneeuwwitte wandelpaden in modderig drab van zand vermengd met wegenzout. Als we thuis komen moet ze eerst opdrogen, dan wrijf ik haar vieze buik in met talkpoeder en dan maar borstelen. Dat helpt enigszins, maar dan moeten we er weer uit. . . .
Kijk nou, hoe vies ze gaat slapen!  Lonne heeft er geen last van, maar de baas wel!
 
 
 
 
_____________________________________________
 
15 januari 2010
 
Lonne veel te zwaar
 
ENIGE TIJD GELEDEN hebben Lonne en ik afgesproken dat Lon wat minder zou eten. Ik vond haar een beetje dik en dacht dat ze ook minder actief was. Bij de dierenarts heb ik haar toen gewogen en de schaal stond op 63 kg.  De dierenarts zei dat 60 kg een mooi gewicht zou zijn. Dus ging ik aan de slag met dagelijks 80% van haar eten te geven en de rest aan te vullen met sperziebonen.
Lon werd actiever dus dacht ik op de goede weg te zijn. Vandaag moest ik naar de DA voor haar jaarlijkse enting. Mooie gelegenheid om weer eens op de weegschaal te stappen. Ik wist zeker dat ze afgevallen was.
 
Wees de schaal 67 kg. aan! Vier kilo erbij, inplaats van eraf.
 
Nu krijgt Lonne de ene dag 800 gr. Carnibest of pens en de andere dag alleen 400 gr. sperziebonen!! Dat wordt afzien, want Lon is een groot liefhebster van veel en lekker eten.
Ik weet wel dat in de natuur wolven ook niet iedere dag een complete maaltijd hebben, maar Lon is geen wilde hond (niet in die zin).
De dierenarts benadrukte dat het echt belangrijk is dat Lonne afvalt. Als ze te zwaar blijft krijgt ze zeker last van haar poten (gewrichten) We hebben dus geen keuze, we gaan ervoor! 
 
Volgende maand terug komen en weer op de weegschaal.
 
___________________________
 
 
11 januari 2010
 
  Wat is er veel sneeuw! Dat vraagt om sneeuwpoppen maken. Kleinzoon vond de zonnebrillen "cool" !
Ook Lonne geniet volop van de sneeuw.Ze is het liefst de hele dag buiten.
 
 
_________________________
 
1 januari 2010