mijn Landseer Lonne

Landseer?

familie

Lonnes vrienden

rauw voer

dagboek 2010

2009

2008

2007

Bommel

links

GASTENBOEK

DAGBOEK 2008
 
chronologisch overzicht,  aflopend in tijd
______________________________________________________________
 
19 december 2008
 
Ja hoor, het is Lonne gelukt, het piep-speeltje is kapot! Althans het piept niet meer en nu is de lol er af. Tja, wat doe je dan als baas, je gaat een nieuwe kopen. Terwijl Lonne alleen maar oog had voor de verkoopster van wie zij altijd een koekje krijgt, vergaapte ik me aan het enorme aanbod honden speeltjes waar allemaal geluid in zit. Ik koos een varkentje, dat een bescheiden geknor laat horen als je er in knijpt. Voor mij een minder irritant geluid dan dat gepiep.
Het is een groot succes! Lonne is dol op haar varkentje en ze behandelt het bijna met tederheid. Ze bijt heel zachtjes in de varkensbuik en lijkt het geknor erg leuk te vinden, want ze gaat steeds sneller bijten. Het is een zot gezicht.
 
 
ik heb er een filmpje van gemaakt
 
6 december 2008
 
Sinterklaas gevierd. En ook Lonne is heel erg verwend. Zij kreeg een enorme kluif, een paar ballen, een doos hondenkoekjes en een piep-speeltje dat ze leuk en griezelig tegelijk vindt! Als ik in dat ding knijp en het piept, gaat ze blaffen. Maar ze wil het wel hebben. Dan pakt ze het voorzichtig precies in het midden vast, want dan piept het niet.  Maar ze duwt het steeds tegen mijn hand, dan moet ik er in knijpen...... enz. enz.
 
een wazige foto, want Lon ligt geen moment stil
 
 
17 november 2008
 
We beleven een prachtige herfst en maakten vandaag weer een heerlijke herfst maakten vandaag weer een heerlijke wandeling
______________________________
 
 
18 oktober 2008
 
Vanmiddag iets bijzonders mee gemaakt. Lonne en ik waren wandelen in de duinen van Katwijk. Geen sterveling te zien want het was koud en er vielen buien. Daarom was ik heel verrast toen ik vlak naast mij getrappel hoorde.
Langs het pad waar wij liepen staan bosjes met paaltjes met prikkeldraad als afscheiding met de rest van de duinen, en achter die bosjes zaten twee herten elkaar achterna. En dat ging in een tempo! Ze zwenkten van links naar rechts, renden rondjes; prachtig was het om te zien hoe gracieus en lichtvoetig dat ging.
Lonne raakte heel opgewonden, ik kon haar nog net grijpen anders was ze dwars door het prikkeldraad gelopen. Door mijn beweging bleven de herten opeens doodstil staan. Lon en ik ook. We hebben elkaar gedurende een paar minuten diep in de ogen gekeken, toen gingen de herten er vandoor.
Lonne bleef de rest van de wandeling opgewonden. Na iedere bocht en achter elke struik deed ze net of er wild was om op te jagen. Lachen. . .
21 september 2008
 
 
We zijn nu een weekje verder en het rustig aandoen gaat wel vervelen. Misschien is de pijn minder want Lonne wil nu graag een tak pakken en daarmee aan de hol gaan, maar dat mag dus niet! De loopplank gebruikt ze wel graag. En gistermiddag deed ze toch een beetje moeilijk; alsof ze op eieren liep, zo voorzichtig zette ze haar voorpoten neer. Dus het is nog niet over en zullen we doorgaan met niks doen.
Nou ja niks doen, dat valt wel mee. Ik heb een (vind ik zelf)
vernuftig uitlaatschema bedacht,
waardoor ze de indruk heeft heel
lang uitgelaten te worden.
 
's-Ochtends in de buurt een kwartiertje slenteren zodat ze uitgebreid overal kan snuffelen en haar behoefte doen. Rond het middaguur zet ik haar in de auto en gaan we naar een bos. Daar lopen we een kwartier en dan ga ik op een bankje zitten. Of ik zoek een terras op en drink lekker koffie terwijl Lonne uitrust. Na ongeveer drie kwartier gaan we weer een kwartier lopen en daarna weer op een bankje. In mijn rugzakje zitten een boek voor mij en twee ballen voor Lonne. Daarmee ligt ze heerlijk te spelen. Zo zijn we de hele middag buiten zonder veel te lopen.
Gelukkig was het de hele week schitterend weer, met regen werkt dit natuurlijk niet. Maar de weersvooruitzichten zijn nog steeds prima. Rond zes uur gaan we nog even in de buurt lopen, evenals om negen uur. Alle kwartiertjes bij elkaar opgeteld loopt ze op een dag toch ongeveer 1  1/2 uur.
 
Bovendien spelen we 's-avonds vaak een opzoekspelletje,
dat vindt Lonne altijd leuk.
Om half elf gaat ze zoals gewoonlijk op haar kleed
in de gang liggen slapen. 
Zo moeten we het nog vijf weken volhouden!
 
___________________________________________
 
12 september 2008
 
En weer liep Lonne mank. Tijdens de wandeling trok ze een sprintje door een grasveld en ik zag haar zwikken. Ze kwam direct naast me zitten en begon zenuwachtig mijn hand te likken. Voor mij het seintje "Help, ik heb pijn!
Weer naar de dierenarts. Het onderzoek (veel geknijp!) deed duidelijk zeer. Maar er was niets te voelen, dus foto maken (onder een roesje). Aan de gewrichten was alles goed, maar bij de aanhechting van het bindweefsel van de rechterpols was een verdikking te zien.
Oorzaak: overbelasting  Remedie: rust
 
 
 
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
 
20 augustus
 
 
 
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
 
6 augustus 2008
 
Lonne en ik vinden het tot nu toe een heerlijke zomer. De erg warme perioden duren niet al te lang, daarna zakt de temperatuur weer naar normaal. Dat is voor Lonne iets onder de 20 graden. In de zomer heb ik trouwens toch andere  wandeltijden dan in de winter. Wij maken nu in de ochtend een lange wandeling. Naar het bos of naar het meertje voor een lekkere duik. 's-Middags  lopen we maar een half uurtje. En dan tegen de avond laat ik Lonne weer lang loslopen.
De rest van de dag ligt ze in de schaduw in de tuin, of als het heel warm is op de tegels in de gang. Ze is dol op de tuin. Als het gaat regenen blijft ze gewoon liggen. Tot het een hele echte bui wordt, dan staat ze met tegenzin op en gaat naar binnen.
 
6 juli 2008
 
Vorige week liep Lonne opeens mank. Rechtsvoor zwikte ze bij iedere stap door haar schouder. We waren gelukkig bijna bij de auto, maar die laatste meters liep ze heel moeilijk. Toen ik de achterklep voor haar opende weigerde ze in de auto te springen. Ze liep zenuwachtig heen en weer en ging toen gedecideerd zitten met een houding van: "Ik spring niet, bedenk maar wat anders".
Dat werd dus optillen; 60 kilo ! Eerst de voorpoten in de achterbak. Ze snapte direkt wat ik bedoelde en zette zich met haar achterpoten af. Thuis eerst haar voorkant uit de auto getild, de rest volgde vanzelf.
De volgende dag was er niets meer aan dehand. Toch rustig aan gedaan en niet met de auto weg. Een paar dagen later liep ze weer slecht. Wij naar de dierenarts, maar die kon geen afwijking vinden. Advies: rust.
Het zat me toch niet lekker. Ik zocht de oorzaak bij en in en uit de auto springen. Dat gaat soms niet helemaal goed, ze komt vaak op n poot terecht. Dus heb ik een loopplank gekocht.
 
 
 
 
Met een snoepje als lokkertje liep ze direkt netjes de plank op en af. Dat is geregeld, dacht ik. Maar nu ze weet dat ze een snoepje krijgt, springt ze direct achter in de auto, want dan komt die snoep sneller!
Nee Lonne, zo werkt dat niet. Dus nu moet ze met slechts een knuffel als beloning de plank op en af. En dat gaat met wisselend succes. Geeft niet, het went wel. Maar het valt mij op dat ze graag van de plank gebruik maakt als ze moe is.
 
28 juni 2008
 
Lonne en ik genieten van het mooie weer. Het buitenwater is redelijk op temperatuur dus gaan we vaak naar het meer. Ik heb (eindelijk) zo'n zwiep-stok voor ballen gekocht. Gedwongen door pijn in mijn schouder van het ballen gooien. Lonne vindt het een groot succes en ik ook. Met gemak geef ik de bal een zwieper tot midden in het meer, zodat Lonne een heel einde moet zwemmen om hem te halen. En weer terug. Prachtig vindt ze het.
Maar ook thuis speelt ze nog steeds graag met de bal,
die ik in een sok doe en dan spelen maar......
 
 
daarna is ze heel moe
 
 
9 juni 2008
 
zondag was het kleinzoon - dag
 
Gezellig is dat, zo'n ventje de hele dag om je heen. Aangezien hij helemaal gek is van treinen begonnen we de dag met een wandeling langs de spoordijk. Op zondag rijden er minder treinen dan op werkdagen, maar hij had geluk, de TGV kwam langs !
Lonne geniet ook
van kinder bezoek
KOEKJES !!!
 
 
twee koekie-monsters
 
 
7 juni 2008
 
Vandaag de laatste les doggy dance. Wij stoppen, dus geen vervolgcursus. Ik bemerk bij Lonne een 'dans moeheid', zij verliest haar belangstelling waardoor ze tijdens een danspas opeens iets anders gaat doen. Of gewoon lekker in het gras gaat liggen. Sta ik voor joker !
Het moet in de eerste plaats leuk zijn voor Lonne en laten we eerlijk zijn: Ze heeft een wat onhandig formaat voor deze tak van sport. Haar mede cursisiten zijn Shelties, die zijn heel wendbaar en niet moe te krijgen. Maar we vonden het leuk om te doen en zullen het geleerde misschien ooit nog in praktijk brengen.
 
Hier nog n keer Lonne's prachtige 'bow'        bedankt Lon, het was leuk!
 
 
12 mei 2008
 
Moederdag "gevierd" met een lunch in de tuin. Prachtig weer en dat verhoogde de feestvreugde. De kleinkinderen hebben van de tuin een moeras gemaakt, en Lonne heeft alles plat gestampt! Om vier uur ging iedereen naar huis.
 
 
Dag Lonne, bedankt voor het spelen en tot de volgende keer.
 
 
3 mei 2008
 
Lonne en ik hebben voor publiek gedanst! Ik vond het heel eng. Het ging om een korte demonstratie van Hondenschool Dinja. Veel mensen hebben geen idee hoe dat gaat doggy dance en dat moest ons klasje dus laten zien. Lon en ik zouden een twist en een round doen, dan twee weaves, weer round en twist en dan achterlangs twee weaves en afsluiten met voorzitten en een high five! Eerst alle passen langzaam, zonder muziek daarna met muziek.
Toen ik Lonne's riem losmaakte liep ze direkt van me weg om uitgebreid het voor haar onbekende terrein te gaan besnuffelen! Er waren zoveel vreemde honden vr ons geweest; al die geuren MOEST ze opsnuiven. Publiek lachen.
Ingrid redde de act door Lonne's aandacht te trekken met stukjes heuse frikandel. Die stopte ze in mijn hand: Gtver! Maar Lonne volgde precies mijn stinkende vingers zodat ze alle pasjes netjes uitvoerde. De "high five" deed ze zelfs drie keer.
Helaas ik kan geen beelden laten zien. Ik kan niet dansen en filmen tegelijk en ik wilde mijn medecursisten er niet mee lastig vallen. Die hadden hun handen vol aan hun eigen honden.
Op weg naar huis heb ik de auto bij het ons vertrouwde bos geparkeerd en daar hebben we heerlijk in de schaduw van de bomen gewandeld. En Lonne heeft lekker lopen schooieren langs de slootkant en is ook nog in het water gedoken. Ik ging 's-ochtends van huis met een prachtig schone, gekamde en tot glimmens toe geborstelde hond.Je kunt wel raden hoe ze er uit zag toen we weer thuis waren.
 
18 april 2008
 
LONNE HEEFT EEN NIEUWE AUTO
 
Vandaag de nieuwe auto gehaald. Dat was wel wennen voor Lonne (en voor mij ook) Natuurlijk ben ik op zoek gegaan naar een auto waar Lonne zich lekker in voelt. Op een middag ben ik, met Lonne, langs verschillende dealers/merken gegaan en gekeken of Lonne spontaan in de achterbak sprong en of zij voldoende bewegingsruimte had.
 
deze is het geworden 
 
____________________________________________________________________
 
 
6 april 2008
 
Zondagochtend kwam Safira met haar baasjes op bezoek. Eerst even kennis maken op het grasveldje in de buurt en toen samen de tuin in. Het klikte direct tussen de dames. Alhoewel Lonne duidelijk ouder is dan de n jarige Safira want die werd niet moe!
Toen gingen we nog naar het strand. Daar hebben ze heerlijk lopenschooieren.
 
 
 
 
Vogels opjagen en met andere honden spelen, tot zelfs Safira niet meer kon.
Toen het bezoek weer weg was heeft Lonne de rest van de zondag liggen slapen. Ze was helemaal gevloerd. Het was een leuke middag en we hopen dat Safira nog een keertje komt.
 
 
_________________________________________________________________
 
 
11 februari 2008
 
Opeens was het mooi weer, dus naar het strand.
 
 
       
 
en lekker de zee in